Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Květáková poleévka

0.0
Květáková poleévka

Potřebné ingredience

400 g květáku, 1 1/4 l vody, 40 g tuku, 40 g hladké mouky,1/2 masoxu, špetka mušk.květu, sůl,petrželka, žemle, tuk na osmažení

Postup přípravy

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji prochladlým vývarem z květáku, dobře našleháme a vaříme 3/4 hodiny přidáme masox, na růžičky rozdělaný květák a ještě chvíli povaříme. Přidáme pokrájenou petrželku. Dnes jsem ji dělala pro naší malou 10 měsíční princeznu akorát květák jsem udělala na malé kousíčky a moc moc ji chutnala.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie